Search
Close this search box.

BHV Basis

De BHV Basis 1 daagse opleiding is ontworpen om deelnemers bekwaam te maken in Bedrijfshulpverlening (BHV). Deze cursus richt zich op het bieden van eerste hulp, brandbestrijding en het uitvoeren van ontruimingen. Door het volgen van deze opleiding verkrijgt u een BHV certificaat waarmee u als BHV’er binnen uw organisatie kunt optreden bij noodsituaties.

Doelstelling van de 1 daagse basis BHV cursus

De doelstelling van de BHV Basisopleiding is om de cursisten bekwaam te maken op het gebied van Bedrijfshulpverlening. Deze doelstelling zal behaald worden door het behandelen van de volgende onderwerpen: 

  • Eerste hulp: Behandelen van zowel niet-spoedeisende als spoedeisende hul
  • Brandbestrijding en ontruiming: Leren hoe beginnende branden te blussen en hoe een ontruiming effectief uit te voeren.
bhv cursus ademhaling bij obex

BHV cursus inhoud

De BHV opleiding bestaat uit een combinatie van E-learning en een praktijkdag. U ontvangt drie weken voor de praktijkdag een uitnodiging voor de E-learning. Deze E-learning moet u doorlopen en afsluiten met een toets. De praktijkdag duurt één dag waarna u direct uw BHV-certificaat behaald. Bij Obex werken we uitsluitend met docenten die geregistreerd zijn bij het Oranje Kruis, het NIBHV en de Nederlandse Reanimatieraad.

Eerste hulp

  • Beoordelen van slachtoffers.
  • Behandelen van slachtoffers volgens de eerste hulpbenadering.
  • Handelen bij uitwendige wonden, oogletsels, kneuzingen en verstuikingen, botbreuken, ontwrichtingen, wervelletsels en brandwonden.
  • Reanimeren en het gebruik van de AED.
  • Optreden bij verslikking, shock, angina pectoris, hartinfarct, beroerte, epilepsie, suikerziekte en hersenschudding.

Brandbestrijding en ontruiming

  • Hoe beginnende branden te blussen.
  • De middelen en manieren om een brand te blussen.
  • De gevaren bij het blussen.
  • Samenwerken met externe hulpverleningsdiensten.
  • Welke informatie door te geven bij een incidentmelding.
  • Hoe de alarmering plaatsvindt.
  • De rol van de BHV’er bij een ontruiming.
  • Wat er in een ontruimingsplan staat.
  • Welke voorzieningen er in een gebouw moeten zijn aangebracht.

Voorkennis

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis vereist. 

BHV-Certificaat

Voor de theorie doorloopt u de volledige E-learning. Aan de hand van praktijkoefeningen op de opleidingsdag wordt door de docent bepaald of de cursist voldoet aan de eisen om een BHV-certificaat te ontvangen. Het BHV-certificaat wordt na de opleiding toegestuurd. 

 

BHV cursus kosten

€ 235,- per persoon, inclusief lunch, e-learning en BHV-certificaat. 

Incompany BHV basis cursus

Deze opleiding kan ook als incompany opleiding aangeboden worden. Hierbij kan er gekozen worden tussen een 1-daagse praktijk dag met E-learning zoals hierboven beschreven, maar er kan eventueel ook gekozen voor een 2-daagse BHV Basisopleiding bestaande uit alleen praktijk.  

BHV diploma en verplichtingen

Het BHV diploma is het bewijs dat u de BHV-opleiding succesvol heeft afgerond. Het toont aan dat u de nodige kennis en vaardigheden heeft om effectief op te treden bij noodsituaties in uw bedrijf. Werkgevers zijn wettelijk verplicht om voldoende BHV’ers in dienst te hebben. Het aantal benodigde BHV’ers hangt af van de grootte van het bedrijf en de risico’s die het bedrijf met zich meebrengt. Dit betekent dat een klein kantoor misschien maar één BHV’er nodig heeft, terwijl een groot bedrijf er meerdere nodig heeft. BHV’ers zijn verantwoordelijk voor het verlenen van eerste hulp, het bestrijden van beginnende branden en het evacueren van werknemers bij noodsituaties. Het is dus essentieel dat bedrijven altijd beschikken over voldoende getrainde BHV’ers om de veiligheid van hun medewerkers en bezoekers te waarborgen.

BHV Plan

Een BHV plan is een document dat beschrijft hoe de bedrijfshulpverlening binnen een organisatie is georganiseerd. Het bevat instructies voor BHV’ers en procedures voor verschillende noodsituaties.

Extra informatie over het behalen van een bedrijfshulpverlening certificering

Na het afleggen van de Basis BHV cursus ontvangt u uw certificering om als BHV’er binnen een bedrijf te werk te gaan. Hoe lang os deze BHV geldig? Een BHV-certificaat is meestal één jaar geldig. Daarna moet de BHV’er een herhalingscursus volgen om de geldigheid te verlengen. Met deze uitgebreide training bent u goed voorbereid om als BHV’er op te treden en kunt u bijdragen aan de veiligheid binnen uw bedrijf. Neem contact op met Obex voor meer informatie of om u in te schrijven voor de BHV Basisopleiding.