BHV ploegleider herhaling
BHV ploegleider herhaling
Een BHV ploegleider is verantwoordelijk voor het aansturen van BHV’ers tijdens noodsituaties binnen een organisatie. De ploegleider zorgt ervoor dat het team goed samenwerkt en dat acties snel en effectief worden uitgevoerd. Het is daarom belangrijk om elk jaar de BHV ploegleider herhaling cursus te volgen om de vaardigheden op peil te houden.
Waarom een herhalingscursus voor BHV ploegleider?
Een herhalingscursus voor BHV ploegleider is essentieel om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste regels en technieken. Door regelmatig bij te leren, kan de ploegleider beter reageren op noodsituaties en blijft de werkomgeving veilig voor iedereen. De cursus helpt ook om belangrijke vaardigheden te oefenen en de samenwerking binnen het BHV-team te verbeteren. Zo weet ieder lid wat te doen, en werkt het team effectief samen tijdens een noodsituatie.
Doelstelling van de opleiding
De herhalingstraining voor BHV ploegleider heeft als doel de vaardigheden van de ploegleider up-to-date te houden en verder te ontwikkelen. Ook wordt de kennis van de ploegleider vergroot. Dit wordt bereikt door de volgende onderwerpen te behandelen:
- Laatste ontwikkelingen: Cursisten leren over de nieuwste regels en technieken binnen BHV.
- Controle en analyse van een melding: Hoe beoordeel je een noodsituatie en wat zijn de eerste stappen?
- Het maken van een inzetplan: Hoe zet je het BHV-team effectief in tijdens een incident?
- Leiding geven aan de inzet: Effectief leidinggeven tijdens een noodsituatie.
- Communicatie: Goede communicatie met het team en externe hulpdiensten.
- Afhandeling incident: Wat te doen nadat het incident is opgelost.
- Veiligheid: Zorg voor een veilige aanpak gedurende het hele proces.
Opleidingsduur
De herhalingstraining voor BHV ploegleider duurt 1 dag.
Docenten
Obex werkt uitsluitend met docenten die geregistreerd zijn bij het Oranje Kruis, het NIBHV en de Nederlandse Reanimatieraad.
Voorkennis
Je dient in het bezit te zijn van een geldig BHV- en BHV ploegleider certificaat om deel te nemen aan deze herhalingstraining.
Certificaat
Na de praktijkoefeningen op de trainingsdag beoordeelt de docent of je voldoet aan de eisen om het BHV ploegleider-certificaat te ontvangen. Het certificaat wordt na de opleiding toegestuurd.
Studiemateriaal
Voor deze training dien je een A0 plattegrond van je eigen locatie mee te nemen. Tijdens de training kun je de scenario’s direct op je eigen locatie uitvoeren.
InCompany offerte op maat
Opleidingsduur:
Kosten:
Locatie:
Anita van Hulst
Maureen Linnenbank
Aafke Geerling
Anjo Kleene
Veelgestelde vragen
Moet ik een lunch meenemen?
Als je een opleiding volgt die de hele dag duurt, wordt de lunch voor je verzorgd en is deze inbegrepen bij de opleiding of training. Bij opleidingen die een dagdeel duren, kun je contact met ons opnemen voor de lunchmogelijkheden.
Wat zijn de kosten voor deze incompany training?
De kosten voor jouw incompany training zijn afhankelijk van jouw wensen, het aantal dagen, cursisten en de locatie. We maken graag vrijblijvend een offerte op maat voor je op maat en bespreken de kosten met je door.
Wie is de docent van deze incompany training?
Obex werkt uitsluitend met trainers die geregistreerd zijn bij het Oranje Kruis, het NIBHV en de Nederlandse Reanimatieraad. Deze professionals zijn dagelijks werkzaam binnen hun vakgebied en geven training omdat ze graag hun kennis, ervaring en expertise willen delen. Je kunt rekenen op relevante, actuele praktijkvoorbeelden en een schat aan informatie.
Wat is de taak van een BHV ploegleider?
De taak van een BHV ploegleider is om tijdens noodsituaties de leiding te nemen en het BHV-team effectief aan te sturen. De ploegleider beoordeelt de situatie snel, geeft duidelijke instructies en zorgt ervoor dat de veiligheid van alle betrokkenen wordt gewaarborgd. Daarnaast is de ploegleider verantwoordelijk voor het trainen van BHV’ers, het organiseren van oefeningen en het onderhouden van contact met externe hulpdiensten zoals de brandweer en ambulance.
Wanneer is een BHV ploegleider verplicht?
Een BHV ploegleider is verplicht in situaties waarin de grootte of risico’s van de organisatie dit vereisen. Volgens de Arbowet moeten bedrijven en instellingen maatregelen nemen om de veiligheid en gezondheid van werknemers te waarborgen. In grotere bedrijven of bedrijven met verhoogde risico’s is het noodzakelijk om een BHV ploegleider basis aan te stellen.
Wat doet de BHV ploegleider bij brand?
Bij brand neemt de BHV ploegleider de leiding in de evacuatie en zorgt ervoor dat iedereen snel en veilig het gebouw verlaat. De ploegleider beoordeelt de ernst van de brand, slaat alarm en coördineert de evacuatie. Als het veilig is, helpt de ploegleider samen met het BHV-team de brand te blussen. Bij de aankomst van de brandweer geeft de ploegleider hen belangrijke informatie over de situatie, zoals de locatie van de brand en de status van de evacuatie.