Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uitgebreid Bedrijfscontinuïteit- en Crisismanagement door Obex Opleidingen & Trainingen

Het Belang van Grondig Crisismanagement

Een crisis, zoals een brand, geweldsincident, ICT-storing of een uitgelekt schandaal, bedreigt de kern van elke organisatie. Deze gebeurtenissen kunnen snel escaleren en langdurige gevolgen hebben. Om deze redenen is het essentieel om een doeltreffend crisismanagement te hebben dat niet alleen de crisis aanpakt, maar ook de nasleep ervan beheert. 

 

Ontwikkelen van een Bedrijfscontinuïteitsplan

Een strategisch bedrijfscontinuïteitsplan is cruciaal om crises te voorkomen en te beheersen. Dit plan identificeert de meest vitale belangen van uw organisatie, brengt risico’s in kaart en beoordeelt deze op basis van uw financiële risicotolerantie. Voor de geïdentificeerde onaanvaardbare risico’s worden preventieve en repressieve maatregelen ontwikkeld. 

Diensten Aangeboden door Obex Opleidingen & Trainingen

Professioneel Advies voor Bedrijfscontinuïteitsplannen: Samen met uw managementteam ontwikkelen we specifieke maatregelen om de kans op en impact van crises te verkleinen. 

Crisismanagement en Organisatie: Opzetten van een crisisorganisatie en crisisteam, voorbereid op het nemen van kritieke beslissingen onder stressvolle omstandigheden. Dit omvat ook een duidelijk crisiscommunicatieplan, zowel intern als extern, om de communicatie tijdens crises effectief te beheren. 

Training in Besluitvorming: Speciale trainingen gericht op besluitvorming onder tijdsdruk en in onzekere situaties, om optimale beslissingen te nemen tijdens een crisis. 

Crisiscommunicatiebeleid: Ontwikkelen van een gedegen crisiscommunicatieplan om reputatieschade te minimaliseren, met speciale aandacht voor de uitdagingen en kansen van sociale media. 

Neem Contact Op

Voor een gedetailleerde bespreking van uw behoeften op het gebied van crisismanagement en een op maat gemaakte offerte, kunt u contact opnemen met Piet van der Sar. Hij zal u verder helpen met professioneel advies en ondersteuning in crisismanagement.