Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cursus brandveiligheid

Zoekt u een professionele cursus brandveiligheid die aansluit bij de specifieke eisen van het Bouwbesluit? Obex biedt diverse gerichte opleidingen die u voorzien van diepgaande kennis en praktische vaardigheden op het gebied van brandveiligheid.

Onze opleidingen zijn conform de meest recente wetgeving en zijn ontworpen om u grondig voor te bereiden op verschillende aspecten van brandveiligheid. Dit gaat van basiskennis tot gespecialiseerde toepassingen in geval van nood.

Verschillende cursussen brandveiligheid

Brandpreventie en aankomend brandpreventiedeskundige

In slechts drie dagen neemt onze ‘Aankomend Brandpreventiedeskundige’ opleiding u mee door de essentie van brandveiligheid en de toepassing van het nieuwe Besluit Bouwwerken Leefomgeving. U krijgt praktijkgerichte tips voor efficiënte bouwplantoetsing, en kunt bouwplannen beoordelen op cruciale brandveiligheidsaspecten.

Aankomend Brandpreventiedeskundige

Brandpreventiedeskundige 1

Onze ‘Brandpreventiedeskundige 1’ cursus bij Obex duurt 12 dagen en geeft u een diepgaand begrip van brandveiligheid. Het is gericht op het analyseren en toepassen van brandveiligheidseisen op bouwplannen. U leert hoe u zelfstandig bouwplantoetsingen uitvoert en hoe u veiligheidsplannen ontwikkelt die aan de nieuwste voorschriften voldoen. De cursus bevat praktische sessies waarin u vaardigheden opdoet in het opstellen van eisenpakketten. Dit met speciale aandacht voor brandwerende maatregelen en evacuatieprocedures. Deze uitgebreide training is perfect voor degene die hun expertise wil vergroten in het veiliger maken van gebouwen tegen brandrisico’s.

Brandpreventiedeskundige 1

Beheerder en installatiedeskundige brandmeldinstallatie (BMI) & ontruimingsalarminstallatie (OAI)

De opleiding Beheerder Brandmeld- en Ontruimingsalarminstallatie leidt u op voor essentiële maandelijkse beheerderstaken. U leert operationele aspecten en het voorkomen van ongewenste alarmen. De rol van de beheerder staat centraal. De cursus, die afsluit met een NIBHV-diploma, combineert praktische kennis met theorie in een interactieve omgeving.

Beheerder Brandmeld- en Ontruimingsalarminstallatie

Brandwerende doorvoeringen en scheidingen

Deze 1-daagse cursus leert u hoe brand- en rookwerende scheidingen functioneren en hoe u deze kunt inspecteren en onderhouden. U leert over materialen, technieken en fouten te herkennen bij de installatie. Geschikt voor iedereen in de bouw en veiligheidssectoren, van installateurs tot gebouweigenaren. De training biedt praktische kennis en vaardigheden om de brandveiligheid te verbeteren.

Brandwerende Scheidingen en doorvoeringen

Functioneel specifieke eisen (FSE) in 1 dag / risicogerichte brandpreventie

Ontdek de essentie van Fire Safety Engineering (FSE) in onze 1-daagse cursus Risicogerichte Brandpreventie bij Obex. Deze cursus biedt een snelle en grondige introductie in het toepassen van FSE-principes. Gericht op brand- en rookontwikkeling en menselijk gedrag bij brand. Geschikt voor onder andere brandpreventiemedewerkers tot facilitair managers. Deze cursus versterkt uw vermogen om risicogestuurde brandveiligheidsstrategieën effectief te implementeren.

FSE in 1 dag / Risicogerichte Brandpreventie

Specialist bouwkundige brandveiligheid en WBDBO en rookwerendheid

Verdiep uw kennis van brandveiligheid met de gespecialiseerde cursus WBDBO en Rookwerendheid. Deze 1-daagse training biedt essentiële inzichten in de nieuwste veiligheidsnormen en -regelgevingen voor bouwconstructies. De focus ligt op het beperken van rookverspreiding tijdens branden. De opleiding is bedoeld voor technische medewerkers, installateurs en toezichthouders van brandveiligheid. U leert effectieve strategieën voor brand- en rookpreventie en veilig te evacueren.

WBDBO en Rookwerendheid

Waarom een brandveiligheid cursus bij Obex?

  • Ervaring: Meer dan 20 jaar koploper in veiligheidsopleidingen.
  • Kwaliteit: Hoge slagingspercentages en cursussen die altijd actueel zijn.
  • Waardering: Een gemiddelde beoordeling van een 8 voor onze interactieve en praktijkgerichte aanpak.
  • Certificering: Al onze opleidingen zijn geaccrediteerd met het NRTO-keurmerk, wat staat voor betrouwbaarheid en professionaliteit.