Zoek
Sluit dit zoekvak.

EHBO bij obex opleidingen

bhv cursus ademhaling bij obex

Op zoek naar EHBO cursus om voorbereid te zijn op noodsituaties? Obex heeft EHBO-opleidingen die u voorbereiden op verschillende noodsituaties. EHBO is bedoeld om direct hulp te bieden bij ongevallen of plotselinge ziektegevallen voordat professionele medische hulp arriveert.

Wat is EHBO

Direct hulp bieden bij ongevallen of plotselinge ziektegevallen. Het zijn de eerste handelingen om de gezondheid van een slachtoffer te stabiliseren. Dit kan variëren van het behandelen van kleine wonden, tot het uitvoeren van reanimatie. EHBO-kennis is belangrijk omdat het daadwerkelijk het leven van iemand kan redden. Het helpt daarnaast ook om de impact van een ongeval te verminderen.

Door snel en correct te handelen, kunt u ernstige gevolgen voorkomen. Het is daarom waardevol om EHBO-vaardigheden te leren en te oefenen. Deze kennis kan in noodsituaties van groot belang zijn, zowel thuis als op het werk.

Verschillende EHBO trainingen

2,5-daagse EHBO basis cursus: Deze cursus is ideaal voor beginners. In één dag leert u de basis van eerste hulp. Onderwerpen zijn onder andere reanimatie, het gebruik van een AED, en de behandeling van wonden, brandwonden, en botbreuken. Na afronding ontvangt u een erkend EHBO-certificaat.

EHBO Herhalingscursus: Voor degenen die hun EHBO-certificaat willen verlengen, bieden we een herhalingscursus. Deze eendaagse training frist uw kennis op en zorgt ervoor dat u up-to-date blijft met de nieuwste EHBO-richtlijnen. Het behandelt dezelfde onderwerpen als de basisopleiding en versterkt uw vaardigheden.

bhv cursus bij obex opleidingen

Wat is het verschil tussen BHV en EHBO?

BHV (Bedrijfshulpverlening) en EHBO (Eerste Hulp Bij Ongelukken) zijn beide belangrijk voor veiligheid. Ze hebben echter verschillende doelen. BHV richt zich op noodsituaties binnen een bedrijf. Een BHV’er is getraind voor brand, ongevallen en evacuaties. Taken zijn onder andere brandbestrijding, evacuatie en het alarmeren van hulpdiensten. Ook basis eerste hulp valt hieronder. Werkgevers zijn wettelijk verplicht BHV’ers aan te stellen, afhankelijk van bedrijfsomvang en risico’s.

EHBO is breder en richt zich op hulp bij ongevallen en gezondheidsproblemen, zowel thuis als op het werk. Een EHBO’er helpt bij verwondingen, reanimatie en medische noodgevallen zoals hartaanvallen. EHBO-trainingen zijn niet wettelijk verplicht, maar wel sterk aanbevolen, vooral in risicovolle sectoren.

Cursus EHBO basis

Onze EHBO Basisopleiding is ontworpen voor mensen die nog geen EHBO-opleiding hebben gevolgd. Tijdens deze training leert u hoe u moet handelen bij verschillende soorten ongevallen en noodsituatie.

Wat leert u in de EHBO basis cursus?

 • Handelen en communiceren tijdens incidenten
 • Reanimatie inclusief gebruik van AED voor volwassenen en zuigelingen
 • Behandelen van wonden, brandwonden, en bevriezingswonden
 • Omgaan met onderkoeling, oververhitting en shock
 • Behandelen van verstuikingen, botbreuken en ontwrichtingen
 • Omgaan met ziekteklachten en kinderziekten

Wat kost EHBO basis cursus?

De EHBO Basisopleiding duurt 2,5 dagen, inclusief een examen op de laatste dag. De kosten bedragen € 535,- per persoon, inclusief lunch en certificaat (exclusief BTW). Aan het einde van de opleiding bepaalt de docent aan de hand van praktijkoefeningen of u het EHBO-certificaat ontvangt.


Obex, de opleider op het gebied van Brandveiligheid & BHV

Wij zijn jouw kennisleverancier als het gaat om bedrijfshulpvelening.

Met een uitgebreid portfolio aan opleidingen werken we aan een veiliger Nederland.

Schrijf je eenvoudig online in voor een van onze opleidingen!

EHBO herhalingscursus

De EHBO-herhalingscursus houdt uw EHBO-vaardigheden up-to-date en verlengt uw diploma. In deze eendaagse training herhaalt u belangrijke EHBO-technieken zoals reanimatie, gebruik van AED, en behandeling van wonden, brandwonden, en botbreuken. De cursus zorgt ervoor dat u altijd voorbereid bent op noodsituaties en voldoet aan de nieuwste richtlijnen. Door regelmatig te oefenen en kennis op te frissen, blijft u zelfverzekerd en effectief in het verlenen van eerste hulp.

Hoe vaak moet ik de herhaling cursus EHBO doen?

Hoe vaak een BHV herhaling nodig is, hangt af van de richtlijnen van uw werkgever en de risico’s op de werkplek. Over het algemeen wordt aanbevolen om jaarlijks een herhalingscursus te volgen. Dit zorgt ervoor dat BHV’ers altijd klaar zijn om adequaat te handelen in noodsituaties en de veiligheid op de werkvloer te waarborgen.

Wat leert u in de EHBO herhalingscursus?

 • Reanimatie inclusief het gebruik van een AED voor volwassenen en zuigelingen.
 • Hoe u een slachtoffer in de stabiele zijligging legt.
 • Herkennen en behandelen van shock.
 • Herkennen van mogelijk wervelletsel en hoe hiermee om te gaan.
 • Behandelen van stoornissen in ademhaling en bewustzijn.
 • Omgaan met onderkoeling en oververhitting.
 • Behandelen van flauwte.
 • Behandelen van uitwendige wonden.
 • Behandelen van brandwonden en bevriezingswonden.
 • Wat te doen bij contact met giftige stoffen in ogen of op de huid.
 • Behandelen van kneuzingen, spierscheuringen en verstuikingen.
 • Behandelen van botbreuken en ontwrichtingen.
 • Behandelen van letsel aan oor, oog, neus en mond.
 • Behandelen van steken en beten.
 • Herkennen en behandelen van ziekteklachten.
 • Behandelen van kleine ongelukken.
 • Herkennen en behandelen van kinderziekten.

Kosten en duur van herhalingscursus

De EHBO-herhalingscursus duurt 1 dag en kost € 185,- per persoon, inclusief lunch en certificaat. Na afronding van de cursus bepaalt de docent of u voldoet aan de vereiste criteria om uw EHBO-certificaat te verlengen.

Incompany aanvraag

Deze training kan ook als incompany training aangeboden worden. Hierbij kan er gekozen worden tussen een halve dag praktijk dag met E-learning maar kan ook gekozen worden voor de 1-daagse training zoals hierboven beschreven.