Na het grote succes van eerdere edities organiseren wij op 6 november 2024 opnieuw dé Kennisdag Brandveiligheid bij Fletcher Doorwerth. Deze dag biedt een unieke kans om binnen korte tijd volledig op de hoogte te raken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van brandveiligheid en bedrijfshulpverlening (BHV).
Dit jaar hebben wij de Kennisdag iets veranderd om het voor u nog informatiever te maken. Wij hebben verschillende bedrijven uitgenodigd die innovatieve technologieën en producten demonstreren. De focus ligt op praktische toepassingen die direct bruikbaar zijn in uw dagelijkse werkzaamheden. Hiermee willen wij u laten zien wat er nog meer mogelijk is!
De Kennisdag start met een ontvangst bij Fletcher Doorwerth en opening door de directie, gevolgd door vier verschillende sessies verspreid over de dag. Tussen de sessies door is er volop gelegenheid om te netwerken en de stands van leveranciers te bezoeken.
Planning 6 november 2024:
Tijdens de Kennisdag kunt u kiezen uit een breed scala aan actuele onderwerpen. U kunt zich inschrijven voor vier verschillende onderwerpen, welke per keer ongeveer 45 minuten duren.
Inschrijven voor de Kennisdag Brandveiligheid is nu mogelijk. Na aanmelding ontvangt u van ons meer informatie en een keuzeformulier om uw voorkeuren voor de sessies kenbaar te maken.
Let op: bij onvoldoende animo voor een bepaald onderwerp kan deze nog geschrapt worden. Indien uw voorkeursonderwerp niet doorgaat, zullen wij contact opnemen met u.
De Kennisdag Brandveiligheid wordt dit jaar bij Fletcher Doorwerth georganiseerd. Het adres is: Kabeljauwallee 35, 6865 BL Doorwerth
De kosten voor deelname bedragen €345,- excl. BTW per deelnemer. Hier zit een uitgebreide lunch bij inbegrepen. Mis deze kans niet om uw kennis bij te spijkeren en te netwerken met andere professionals. Meld u snel aan en stel uw eigen programma samen!
Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met onze organisatie via opleidingen@obex.nl of 088 008 83 21.
Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen op 6 november 2024!
Aanvullend wordt in deze sessie ingegaan op het onderhouden, beheren en controleren van de brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties. Sinds 1 januari is het uitvoeren van onderhoud conform NEN 2654 deel 1 en deel 2 niet meer vereist. Aangetoond moet worden dat deze installaties adequaat worden onderhouden. Wat is adequaat in deze zin? En op welke wijze gaan marktpartijen hiermee om? Deze vragen worden beantwoord.
Brandveilig gebruik: leren van brand i.c.m. nieuwe voorschriften omtrent brandveilig gebruik
In de Nieuwjaarsnacht van 2020 brak in een galerijflat in Arnhem brand uit. Door klein vuurwerk dat werd afgestoken ontstond brand in een bankstel, dat in een gemeenschappelijke vluchtroute stond. Een vader en kind overleden aan de gevolgen van warmtestraling, verstikking en rookvergiftiging. De moeder en het oudste kind zijn in het ziekenhuis behandeld en hebben de brand overleefd. Hoe konden de gevolgen van deze brand zo ernstig zijn? Wat stond in wetgeving omtrent inventaris en gebruik van (gemeenschappelijke) vluchtroutes ten tijde van deze ramp?
Op dit moment gelden er extra voorschriften om het brandveilige gebruik van gemeenschappelijke vluchtroutes te bevorderen. Dit betreffen de artikelen 6.15a en 6.23a Bbl, welke op 1 juli 2024 van kracht zijn geworden. Artikel 6.15a Bbl heeft als doel te voorkomen dat er in vluchtroutes van woongebouwen brand kan ontstaan door de aanwezigheid van brandgevaarlijke objecten. Artikel 6.23a Bbl gaat over de aanwezigheid van objecten die vluchten bemoeilijkt of belemmert. In deze kennissessie wordt ook de impact van deze artikelen uitgelegd en in voorbeelden uitgewerkt. Tenslotte wordt ingegaan op vluchten met een lift, dat in beginsel nog steeds niet toegestaan is vanuit de bouwregelgeving.
Aanvullend wordt in deze kennissessie de vereiste hulpverlening bij brand uitgelegd, zoals dit momenteel is verwoord in de bouwregelgeving. In de bouwregelgeving worden eisen gesteld aan hulpverlening bij brand, aanvullend op de hulpverlening bij brand op grond van de Arbowet. Vanuit de bouwregelgeving moet worden toegezien op hulpverlening bij brand aan iedereen die zich in een bouwwerk bevindt. In een bouwwerk moeten in beginsel voldoende personen aangewezen zijn om de ontruiming bij brand voldoende snel te laten verlopen. Hoe kan invulling worden gegeven aan deze eis? En op welke wijze kan middels een handreiking toetsing plaatsvinden? Essentiele vragen die ook beantwoord worden in deze sessie.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actualiteiten, acties en meer!
© 2023 Obex B.V. Met liefde gemaakt door Innomarca.