Zoek
Sluit dit zoekvak.Maak kennis met:
Marije van Asselt

Onze docenten verzorgen wekelijks verschillende opleidingen door heel Nederland, maar wat is de achtergrond van hen? Om deze docenten wat beter te leren kennen vertellen we graag wat over hun kennis en kunde en komt u te weten bij welke opleidingen u onze collega kunt treffen. Maak kennis met Marije van Asselt.

Wat maakt het lesgeven zo leuk?

Ik word blij van de interactie met cursisten. Ik neem altijd de tijd om hun eigen praktijksituaties te behandelen en ze verder te helpen. Het gaat immers niet alleen maar om het behalen van dat certificaat/diploma. Er zitten regelmatig deelnemers bij de opleiding Beheerder Brandmeldinstallatie die beheerderstaken moeten gaan uitvoeren en daarvoor het NIBHV-diploma echt nodig hebben, maar tegelijkertijd ook aangeven dat ze moeite hebben met leren van de stof uit het boek. Als zij dan aan het einde van de dag hun examen met goed gevolg hebben afgelegd, en ik dat kwartje heb horen vallen, is mijn dag helemaal goed!
 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

Ik weet aan het begin van de week nooit hoe mijn werkweek er uit komt te zien, behalve als ik ben ingepland voor het verzorgen van opleidingen. Er komen altijd spoedvragen tussendoor, waardoor ik mijn planning moet omgooien. Mijn werkweek is een ideale combinatie van lesgeven voor Obex Opleidingen, opdrachten uitvoeren voor opdrachtgevers, kennis opdoen en acquisitie.

 

Welke diploma’s heb je zelf en welke staan nog op je wensenlijst?

Ik heb het diploma Brandpreventiedeskundige 1, Projecteringsdeskundige BMI en verschillende certificaten behaald. Op mijn wensenlijst staat FSE.

 

Wat trekt jou zo aan in Brandveiligheid? Waar ligt je interesse?

Ik heb zelf een marketing en salesachtergrond en ik miste een stuk zingeving. Bij toeval ben ik de brandveiligheid ingerold, dit is wat ik wilde! Het gaat mijns inziens niet alleen puur om het implementeren van regels, maar om de veiligheid van mensen. Dat is mijn drijfveer. Hoe kan ik de wettelijke bepalingen zo vertalen dat men begrijpt waar men aan moet voldoen, maar ook door te kijken naar hoe een gebouw wordt gebruikt en welk type mensen zijn de gebruikers?

 

Wat zou je mee willen geven voor de toekomst? 

Mijn missie vanaf het begin was om (brand)veiligheid benaderbaar te maken. Dus wat staat er nu eigenlijk echt in het Bouwbesluit en alle NEN-normen? Hoe maak je (brand)veiligheid minder “eng” en ongrijpbaar. Ik kwam deze quote tegen: “Zorg ervoor dat de huidige kloof wordt gedicht tussen de mensen met een stropdas die de regels opstellen en die met een schroevendraaier (dus die moet uitvoeren), te beginnen door ambtelijke taal om te zetten in helder en begrijpelijk Nederlands. Dat komt de brandveiligheid in Nederland alleen maar ten goede.” Ik kan mij hier alleen maar bij aan sluiten!