Zoeken
Sluit dit zoekvak.Maak kennis met:
Nico Jansen

Onze docenten verzorgen wekelijks verschillende opleidingen door heel Nederland, maar wat is de achtergrond van hen? Om deze docenten wat beter te leren kennen vertellen we graag wat over hun kennis en kunde en komt u te weten bij welke opleidingen u onze collega kunt treffen. Maak kennis met Nico Jansen.

opleidingen en cursus bij Obex brandveiligheid

Wat maakt het lesgeven zo leuk?

Ik vind het fijn om mensen te enthousiasmeren voor het vak en samen met de cursisten alle wet- en regelgeving te ontrafelen. Aan de hand van mijn praktijkervaring ga ik samen met de cursisten de relevante wet- en regelgeving tegen het licht houden en door middel van praktijkvoorbeelden de stof behapbaar en begrijpelijk maken.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

Gemiddeld geef ik één dag in de week les voor Obex, in sommige maanden kan dat oplopen tot enkele dagen per week. Daarnaast ben ik actief als bouwplantoetser en beoordeel ik bouwplannen aan het bouwbesluit en andere relevante regelgevingen. Ook ben ik enkele dagen per week actief met het inspecteren van bestaande gebouwen op het gebied van brand- en vluchtveiligheid.

 

Welke diploma’s heb je zelf en welke staan nog op je wensenlijst?

Ik ben gediplomeerd brandpreventiedeskundige en ook ben ik noodverlichtingsdeskundige. De komende jaren wil ik mezelf verder ontwikkelen op het gebied van bouwkundige brandveiligheid.

Wat trekt jou zo aan in Brandveiligheid? Waar ligt je interesse?

Brandveiligheid is iets wat iedereen aangaat, hoe beter we omgaan met brandveiligheid hoe meer slachtoffers we voorkomen. Ik vind het fijn om zelf een bijdrage te leveren aan een veiligere werk- en leefomgeving door mijn werk als adviseur en door middel van het opleiden van vakgenoten zodat ook zijn hun eigen bijdrage kunnen leveren

 

Wat zou je mee willen geven voor de toekomst? 

Ik vind het goed dat rookwerendheid opgenomen is in de meest recente wijziging van het bouwbesluit. Het is essentieel dat wij, als branchegenoten, het voortouw nemen en ons inzetten om de brandveiligheid te vergroten. Waar ik regelmatig tegenaanloop is de variabele vuurlast in vluchtroutes met een beschermde status. Ik zou graag meer concrete regelgeving zien met betrekking tot dit onderwerp.